Za mirno ljeto

Sezona je provala, zaštitite svoj dom uz ovih 5 savjeta

Uz razmišljanje o pakiranju i ljetnom provodu preporučujemo da imate na umu i sigurnost svog doma.

Sezona je provala, zaštitite svoj dom uz ovih 5 savjeta

Ljeto je vrijeme odmora i uživanja, ali i povećanog broja provala. Nikad ne znate tko promatra vašu dnevnu rutinu pa tako i odlazak na ljetovanje. Zato uz razmišljanje o pakiranju i ljetnom provodu preporučujemo da imate na umu i sigurnost svog doma.

Kako se zaštititi? 

1. Video nadzor - nadzorne kamere, osim što mogu snimiti sve što se događa mogu biti i preventiva jer neki lopovi odustanu od provale čim vide da postoje kamere. Nadzorne kamere možete postaviti i unutar kuće/ stana pa tako imati kontrolu nad svime što se događa (primjerice, što vam rade pas ili mačka dok niste kod kuće). 

Želite li kameru iskoristiti samo za zastrašivanje lopova možete postaviti lažne nadzorne kamere koje uvjerljivo imitiraju prave kamere uz treptavo svjetlo. 

2. Alarmi - vrlo korisna stvar protiv lopova su alarmi koji zahvaljujući glasnoći i prodornom zvuku privlače pažnju susjeda i prolaznika.

Modeli alarma poput ZODIAC SET bežičnog alarmnog sustava može vas alarmirati SMS porukom ili pozivom na broj.

3. Brave - povećajte sigurnost svog doma uz cilindre od nehrđajućeg čelika s duplom ručkom koji se ugrađuju u standardna vrata i zamjenjuju klasični cilindar. Putem aplikacije vlasnik odlučuje tko može otvoriti vrata mobitelom. U ponudi su i pametne ručke s ugrađenom kodnom bravom koje vrata otključavaju vrata PIN kodom ili putem mobilne aplikacije. 

4. Sefovi - ne ostavljajte vrijedne stvari na vidljivom i lako dostupnom mjestu. Pohraniti ih možete u sefove. U ponudi su vatrootporni trezori s funkcijom premetanja brojeva prilikom unosa 

Želite li da vam i trezor bude trendi, dostupni su i sefovi u rozoj boji

5. Dobrosusjedski odnosi - iako na prvu možda zvuči smiješno, ljudi koji žive u vašoj blizni , slučajno ili ne, često vrlo dobro znaju vaš životni raspored. Dok ste na poslu ili izletu susjedove oči i uši bit će dragocjena dodatna nadzorna kamera jer će znati da su neobični zvukovi i siluete na prozoru znak za zabrinutost i provjeru. Korisno je i sa susjedima dogovoriti da vam pokupe poštu ili dižu/ spuštaju rolete, pale/ gase svjetlo i slično. Cilj je stvoriti privid da sve izgleda kao da ste kod kuće. 

Dodatni savjeti: 

Fotografirajte sve vrijedne stvari i zapišite serijske brojeve, tako ćete imati dokaz da su ukradene stvari vaše ako ih policija pronađe. Novac držite u banci, a ako ga ipak držite kod kuće rasporedite ga na više mjesta.