Kada bi zima i Božić bili sastojak za kolače bili bi cimet! Jabuke i cimet nepogrešiva su kombinacija, a ovo je recept za svaku prigodu.
SASTOJCI
200 ml tekućeg jogurta
60 ml ulja
limunov sok
3 jaja
400 g jabuka
260 g glatkog brašna
150 g smeđeg šećera
80 g bijelog brašna
1 žlica cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat soli
PRIPREMA:
Jaja izmuti s bijelim kristal šećerom pa dodaj jogurt, ulje, limunov sok i malo soli. Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanke komadiće te ih dodajte pripremljenoj smjesi. U zdjelu s mokrim sastojcima dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiješajte.
Pola pripremljene smjse izlijte u manji kalup za pečenje kojeg ste prethodno namastili i posipali krušnim mrvicama. Preko smjese posipajte mješavinu od smeđeg šećera, muškatnog oraščića i cimeta pa izlijte ostatak smjese. Kolač s jabukama pecite 45 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Pečeni kolač posipajte cimetom ili vanilin šećerom po želji.
Želiš još recepata? Isprobaj i ovaj za biskvit s voćem!