Zavodljiv miris i okus

Kolač s jabukama i cimetom, recept stvoren za zimu

Kada bi zima i Božić bili sastojak za kolače bili bi cimet!

Kolač s jabukama i cimetom, recept stvoren za zimu

Kada bi zima i Božić bili sastojak za kolače bili bi cimet! Jabuke i cimet nepogrešiva su kombinacija, a ovo je recept za svaku prigodu.

SASTOJCI 

200 ml tekućeg jogurta 

60 ml ulja

limunov sok 

3 jaja 

400 g jabuka

260 g glatkog brašna

1x prašak za pecivo 

150 g smeđeg šećera 

80 g bijelog brašna 

1 žlica cimeta 

prstohvat muškatnog oraščića

prstohvat soli 


PRIPREMA: 

Jaja izmuti s bijelim kristal šećerom pa dodaj jogurt, ulje, limunov sok i malo soli. Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanke komadiće te ih dodajte pripremljenoj smjesi. U zdjelu s mokrim sastojcima dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiješajte. 

Pola pripremljene smjse izlijte u manji kalup za pečenje kojeg ste prethodno namastili i posipali krušnim mrvicama. Preko smjese posipajte mješavinu od smeđeg šećera, muškatnog oraščića i cimeta pa izlijte ostatak smjese. Kolač s jabukama pecite 45 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Pečeni kolač posipajte cimetom ili vanilin šećerom po želji.

Želiš još recepata? Isprobaj i ovaj za biskvit s voćem!