Obožavaš talijansku kuhinju i ne možeš zamisliti život bez tanjura dobre tjestenine, ali ograničeni ste s vremenom? Dijelimo s vama jednostavan i brzi recept za pripremu mnogima najdražeg talijanskog jela – bolognese umaka sa špagetima.
Sastojci
- 1 vrećica MAGGI praškaste smjese za pripremu umaka bolognese
- 300 g špageta
- 300 g mljevenog mesa
- 1-2 žlice ulja
- 300 ml hladne vode
Priprema
Propržite 300g mljevenog mesa na malo (1-2 žlice) vrućeg ulja. Sadržaj vrećice MAGGI praškaste smjese za pripremu umaka bolognese pomiješajte s 300 ml hladne vode i dodajte u prženo mljeveno meso te sve zajedno kuhajte 2-3 minute. Servirajte zajedno s 300 g prethodno skuhanih špageta i dodacima po želji (ribani sir, sušeni ili svježi bosiljak).
Ne propusti recept za francusku salatu - kraljicu blagdanskog stola.