Thumbnail 1
Thumbnail 2
Thumbnail 3
Thumbnail 4
Thumbnail 5
Thumbnail 6
STEMI Hexapod - Komplet za učenje robotike i inženjerstva slika 1
STEMI Hexapod - Komplet za učenje robotike i inženjerstva slika 2
STEMI Hexapod - Komplet za učenje robotike i inženjerstva slika 3
STEMI Hexapod - Komplet za učenje robotike i inženjerstva slika 4
STEMI Hexapod - Komplet za učenje robotike i inženjerstva slika 5
STEMI Hexapod - Komplet za učenje robotike i inženjerstva slika 6
STEMI logo

STEMI Hexapod - Komplet za učenje robotike i inženjerstva

(1)

Šifra proizvoda: XQK362

Trenutno nedostupno

STEMI Hexapod je avantura učenja kroz stvaranje pravog šesteronožnog robota hodača.
U kompletu, koji dolazi u kutiji, se nalaze svi potrebni dijelovi i alat. Uz to, korisnik dobiva pristup STEMI online platformi s više od 100 pažljivo...

Pročitaj više

Slični proizvodi

STEMI Hexapod je avantura učenja kroz stvaranje pravog šesteronožnog robota hodača.

U kompletu, koji dolazi u kutiji, se nalaze svi potrebni dijelovi i alat. Uz to, korisnik dobiva pristup STEMI online platformi s više od 100 pažljivo dizajniranih video uputa koje ga korak po korak vode kroz sastavljanje i programiranje robota.

Avantura započinje izradom 3D modela robota na računali. Zatim korisnik sastavlja robota za što je potrebno otprilike 2 do 3 sati koncentriranog rada. Potom, STEMI otvara video upute za vizualno blok programiranje Android mobilne aplikacije koju koristimo za upravljanje robotom. Vizualno programiranje radi se na sučelju App Inventor, razvijenom na poznatom američkom sveučilištu MIT.

Vizualno programiranje olakšava shvaćanje logike programiranja i arhitekture mobilne aplikacije razvijajući korisnikovu intuiciju. Nakon toga, STEMI otvara video upute za programiranje mikrokontrolera, odnosno “mozga” robota. Ono se radi učenjem sintakse programskog jezika i sučelja Arduino, inače najpoznatije hardverske razvojne platforme na svijetu.

Što je u kutiji?

Tvoj STEMI Hexapod stići će u kutiji sa svim potrebnim dijelovima i alatom. Uz to, na posebno dizajniranoj internet platformi, gdje uči i komunicira zajednica inovatora, razvijat ćeš:

Strpljenje i finu motoriku kroz proces sastavljanja robota

Intuiciju i logiku softverskog inženjerstva kroz proces vizualnog programiranja Android mobilne aplikacije za upravljanje robotom

Osnove elektronike i programiranja mikrokontrolera kroz učenje razvoja na open-source hardveru Arduino

Inovacijski kapacitet koji će ti omogućiti pristup atraktivnim poslovima u sadašnjosti i, sve više, u budućnosti

Polagano, kroz igru, zabavu, društvo i kontinuiran osjećaj postignuća - stvorit ćeš svojeg vlastitog šesteronožnog robota hodača koji će plijeniti pažnju gdje god ga doneseš! Uz to, razvojni tim inženjera iz Hrvatske bit će ti dostupan za sva pitanja koja te budu zanimala. STEMI tim redovito razvija i objavljuje nove edukacijske sadržaje - pa tako trenutno razvija video upute o 3D modeliranju i dizajnu kroz primjer razvoja mehaničkih dijelova na robotu (kukova, tijela, nogu).

Hrvatski proizvod

STEMI je domaći projekt koji je početno financiran putem crowdfunding kampanje, a preko 50 robota donirano je u hrvatske škole. Kroz razvoj projekta i uz prethodna iskustva, STEMI je prešao u startup tvrtku sa zapaženim međunarodnim uspjehom na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Sjedinjenim Američkim Državama - CES (Consumer Electronics Show) 2017 u Las Vegasu. STEMI je multidisciplinaran tim koji će ti rado pokazati tajne poduzetništva, razvoja prototipa i proizvoda, pozicioniranja na tržištu, uspostavu timova i partnera te mnogih drugih stvari koje bi te mogle zanimati.


STEMI Hexapod je ulaznica i ulaganje u budućnost te prilika da se okušaš u razvoju i stvaranju - a ne samo konzumaciji tehnologije. 


 

 
Trenutno nedostupno

Ocjene kupaca

5,00 / 5
ukupno 1 ocjene
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Još nema komentara.